Oecumenische viering

24 april 2022 19:00 t/m 24 april 2022 21:00
Locatie: Protestantse Kerk Wamel,

De Open Leurgroep nodigt u van harte uit voor een Open Leurviering op zondag 24 april 2022 om 19.00 uur in de Protestantse kerk Dorpsstraat 73 in Wamel.

Het thema is “De Barmhartige Samaritaan”. De gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan is een parabel in het Evangelie van Lucas, verteld door Jezus als antwoord op de vraag: “wie is mijn naaste?” in verband met het gebod “Heb je naaste lief als jezelf”. In het verhaal weigeren eerst twee hooggeplaatste Joden (een priester en een Leviet) hun handen vuil te maken om een slachtoffer van een misdrijf langs de kant van de weg te helpen, maar later blijkt een Samaritaan (een destijds door de Joden geminacht volk) wel hulpvaardig. Wat met deze gelijkenis moet worden overgebracht, is dat telt wat iemand doet, niet wat hij is. En niet alleen de letter van de wet, ook de geest van de wet moet worden nageleefd, is de stelling.

Deze viering wordt verzorgd door pastoor Titus Amalray Santhanam en seniorenkoor “Zanglust” uit Afferden o.l.v. Henk Campschroer. Na afloop is er tijd voor een praatje onder het genot van een kop koffie.