Inspiratie-avond advent: bible journaling

7 december 2023 19:30 t/m 7 december 2023 21:30
Locatie: Parochiecentrum, Oosterweg 4, 6602 HD Wijchen

Op donderdag 7 december maken we met Team Apostelen 2.0 de overgang van de sinterklaasdrukte naar de bezinning van de advent. We doen dat door te gaan bible journalen. Bible journaling is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’ door middel van tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest.

Denk je nu: ‘Maar ik kan helemaal niet mooi tekenen’? Laat je daar niet door weerhouden! Het gaat er niet om een perfect kunstwerk te maken, maar om op een actieve en tegelijk meditatieve manier met het woord van God bezig te zijn. Bovendien zorgen we voor hulpmiddelen zoals sjablonen, stempels en voorbeelden.

Neem je eigen bijbel mee, liefst een bijbel met extra schrijf- en tekenruimte zoals de jongerenbijbel of een oude bijbel om over de tekst heen te werken. Heb je die niet of doe je dat liever niet, dan zorgen wij voor losse bladen met bijbelteksten.

Deze inspiratie-avond wordt georganiseerd door en voor het team van Apostelen 2.0, maar ook als u niet deelneemt aan het programma van Apostelen 2.0 bent u van harte welkom! Wel graag even aanmelden zodat we voor genoeg materialen kunnen zorgen. Stuur daarvoor een mailtje naar: lara.vanderzee@detwaalfapostelen.nl of telefonisch via 024-6412627.