Jack Steeghs

Jack Steeghs (pastoraal werker, eerst aanspreekbare pastor Bergharen, Hernen)

Ik ben gehuwd en leef samen met mijn vrouw in Zaltbommel. Samen hebben we een gezin bestaande uit vijf kinderen – nu in leeftijd variërend van 13 tot 25 jaar. Sinds bijna vier jaar (2018) werk ik met plezier in onze parochie. Ik voel me op mijn best als ik gevraagd word op het snijvlak van het seculiere en religieuze: want juist op de grens gebeuren er wonderlijke dingen. Maar ik kan ook goed uit de voeten als lid van een heel divers team met gedeelde aandachtsvelden en verantwoordelijkheden.

Wat de kleur van mijn pastorale inzet betreft: vanuit mijn agrarische achtergrond heb ik een voorkeur voor de mensen in de dorpen en in het landelijke gebied. En theologisch zal ik eerder accenten leggen binnen de diaconie en in het omzien naar elkaar dan dat ik me ga verdiepen in de vernieuwing van catechese of liturgie.

‘We leven tegenwoordig in moeilijke tijden’, zegt de een. ‘Angstige’, zegt de ander. En dan zeg ik: ‘Dat is een goede tijd om die vertrouwde traditie een meer eigentijds gezicht te geven. Wie doet er mee?’

Functie & contact

Pastoraal werker

Tel: 024-6412627

E-mail: jack.steeghs@detwaalfapostelen.nl