Bedevaart naar Lourdes

16 september 2023 t/m 21 september 2023
Locatie:

In 1858 verscheen Maria in Lourdes aan het meisje Bernadette Soubirous. Tijdens de verschijningen vroeg zij om er een kerk te bouwen. Dat is ook gebeurd. Drie boven elkaar zelfs. Maar ‘kerk’ betekent niet alleen een gebouw. Het is op de eerste plaats een gemeenschap. Alle mensen die zich rond de Grot in Lourdes verzamelen vormen samen de Kerk. De vraag van Maria aan Bernadette is ook een uitnodiging om naar Lourdes toe te gaan en daar samen met pelgrims uit alle delen van de wereld een hechte geloofsgemeenschap te vormen.

Door verschillende parochianen is de vraag gesteld, wanneer de parochie weer naar Lourdes op bedevaart gaat. In overleg met de organisatie ‘Huis voor de Pelgrim’ willen wij deze bedevaart houden in de periode van 16 tot en met 21 september 2023 in samenwerking met de parochie van de H. Martinus te Cuijk. Inmiddels hebben wij een aantal plaatsen voor onze parochie gereserveerd. Wij verblijven in een driesterrenhotel te Lourdes. Dit is een vliegreis. De vertrekplaats is nog niet bekend.

De kosten voor deze bedevaartreis bedragen € 995,- per deelnemer. De toeslag voor een eenspersoonskamer komt op € 170,-.

Mensen die aan deze bedevaartreis willen deelnemen, kunnen zich aanmelden bij diaken Hennie Witsiers, telefoonnummer: 06-20541732. Ook voor meer informatie kun je bij hem terecht. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 juli 2023.