Concert van Een voor Twaalf “Over de Einder”

21 januari 2024 15:30 t/m 21 januari 2024 17:30
Locatie: H. Antonius Abtkerk Overasselt,

Nieuwsgierig kijken de zangers van Een voor Twaalf uit naar hun eigen concerten, komende januari. Gastdirigent Luc Anthonis – veelzijdig en zeer ervaren musicus uit Antwerpen – trakteerde op een sprankelende en ambitieuze kennismakingsrepetitie. Dit belooft wat voor de concerten! Het programma is gevarieerd, zoals u van dit koor gewend bent. Het bijzondere trio Melocorde speelt het intermezzo op strijkinstrumenten uit verschillende landen.

De mens en zijn vergankelijkheid
Het programma bevat werken van onder meer Dusapin, Elgar, Glass, Holmboe, Mauersberger, Rautavaara en Roth. Het gaat over de mens en vergankelijkheid en alle vragen die dat met zich meebrengt. Wie zijn wij? Wij bestaan niet op zichzelf; wij zijn wie we zijn, dankzij de ander. En wanneer zijn wij echt wie we zijn? Soms zien we spoken, zoals in Holmboe zijn ‘Wee wee man’. Druk maken we ons over hoeveel, wie, wat en wanneer?

Oorlog kwelt ons met droefenis en verlatenheid. En aan den einder… is er de vurige wens naar gerechtigheid, naar het Licht dat mag schijnen in de eeuwigheid. Laat ons thuiskomen in het paradijs. Ontferm u over ons.

Een voor Twaalf
Een voor Twaalf zingt twee projecten per jaar onder wisselende dirigenten. Twaalf geoefende zangers uit Nijmegen en wijde regio, studeren in korte tijd zelfstandig de muziek in. Op uitnodiging verzorgt steeds een andere dirigent de muzikale afwerking. Dit concept zorgt sinds 2010 voor interessante en spannende concerten waarbij de musici onbekend repertoire zeker niet schuwen.

Luc Anthonis
Hij behaalde diploma’s in koordirectie, dwarsflit, kamermuziek en harmonie aan het conservatorium te Antwerpen. Hij volgde masterclasses bij Eric Ericson, Péter Erdei, Jan Eelkema, Hans van den Hombergh  en vele anderen. Hij dirigeert diverse koren, is docent koordirectie aan het conservatorium van Antwerpen en veelgevraagd jurylid op (inter)nationale koorwedstrijden.