Een kans voor Balgoij, praat mee op 18 november!

18 november 2022 19:30 t/m 18 november 2022 21:30
Locatie: Dorpshuis 't Ballegoyke, Boomsestraat 2-B, 6613 AH Balgoij

De kerk van Balgoij zal binnen een periode van tien jaar aan de eredienst zal worden onttrokken. Dat betekent dat, een voor het dorp Balgoij beeldbepalend gebouw, beschikbaar komt.

Enkele leden van de contactraad van de H. Johannes de Doperkerk Balgoij, Leefbaarheidsgroep Balgoij en Pagus Balgoye, hebben daarom in april jl. een werkgroep gevormd. Zij hebben de opdracht van het parochiebestuur gekregen om een advies uit te brengen over mogelijke toekomstige nieuwe invullingen voor dit gebouw in het centrum van ons dorp.

Op 18 november is vanaf 19.15 uur het Dorpshuis open en om 19.30 uur starten we om met elkaar door te praten over de toekomst van het kerkgebouw. Na een korte introductie en een schets van het te doorlopen proces, gaan we in op de kenmerken van het kerkgebouw en presenteren we ter inspiratie goede voorbeelden van herbestemming van kerken elders. Daarna gaan we in groepen aan de hand van enkele vragen praten over jullie ideeën over een nieuwe bestemming van ons kerkgebouw. Rond 21.30 uur zijn we klaar. Tot 18 november!

De Adviesgroep ‘Toekomst kerk Balgoij’, Albert, Marco, Frank, Wilma en Kees.