Inspiratie-avond vastentijd: bible journaling

5 maart 2024 19:30 t/m 5 maart 2024 21:30
Locatie: Parochiecentrum, Oosterweg 4, 6602 HD Wijchen

De foto toont de verwerking van een bijbeltekst tijdens het bible journaling in de advent. In de vastentijd bieden we dat opnieuw aan. Bible journaling is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’ door middel van tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op
een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest.

Denk je nu: ‘Maar ik kan helemaal niet mooi tekenen’? Laat je daar niet door weerhouden! Het gaat er niet om een perfect kunstwerk te maken, maar om op een actieve en tegelijk meditatieve manier met het woord van God bezig te zijn. Als je het vaker doet, ontstaat een soort dagboek.

Neem je eigen bijbel mee, liefst een bijbel met extra schrijf- en tekenruimte zoals de jongerenbijbel of een oude bijbel om over de tekst heen te werken. Heb je die niet of doe je dat liever niet, dan zorgen wij voor losse bladen met bijbelteksten. Wij zorgen ook voor hulpmiddelen zoals sjablonen, stempels en voorbeelden.

Deze inspiratie-avond wordt georganiseerd door en voor het team van Apostelen 2.0, maar ook als u niet deelneemt aan het programma van Apostelen 2.0 bent u van harte welkom! Wel graag even aanmelden zodat we voor genoeg materialen kunnen zorgen. Stuur daarvoor een mailtje naar: apostelen2.0@detwaalfapostelen.nl of telefonisch via 024-6412627.