Kapellentocht 2023

29 mei 2023 10:00 t/m 29 mei 2023 12:00
Locatie: Kapelberg Bergharen,

Vrijwel elke geloofsgemeenschap heeft een ruimte waarin men overdag terecht kan. Het aantal kapellen is de laatste tijd toegenomen, terwijl het aantal kerkelijken afneemt. Mensen bezoeken een Mariakapel om er een kaarsje op te steken, een Weesgegroet te bidden uit dankbaarheid of om er steun en troost te vragen. Met name in deze tijd hebben we behoefte aan verbondenheid, aan perspectief. Hoe mooi is het dan om Maria in de maand mei eens extra in het licht te zetten en op de tweede pinksterdag op stap te gaan om verschillende onderstaande kapellen te bezoeken.

Tweede pinksterdag, maandag 29 mei, wordt de jaarlijks terugkerende Kapellentocht gehouden in het dekenaat Druten-Wijchen. Indertijd georganiseerd om een impuls te geven aan ons samen
Kerk-zijn. De parochies Druten, Beuningen en Wijchen nemen die dag samen tevens deel aan een eucharistieviering op een van de mooiste plekken in ons dekenaat, namelijk op de Kapelberg te Bergharen.

Om 10.00 uur in de ochtend, hopelijk bij stralend weer, gaan pastores voor in de eucharistieviering die als thema draagt: Zo moeder, zo zoon. Bij slecht weer is de viering in de H. Annakerk.
Het Parochieel Zangkoor uit Hernen o.l.v. Huub Peters verzorgt de zang. Mocht het erg druk worden, dan is het fijn als er mensen zijn die uit voorzorg zelf een stoel of kruk meenemen. U kunt ter plekke een misintentie indienen. Na de viering wordt op het terrein een kop koffie met koek aangeboden voor een zacht prijsje…

U wordt trouwens uitgedaagd om als wandelaar naar de viering te komen.

Vertrekpunten:

  • Wijchen-Centrum om 7.30 uur, vanaf de Mariagrot Antonius Abt. Contactpersoon is Jo Jansen.
  • Bergharen om 5.45 uur via Wijchen, vanaf kerkplein H. Anna. Contactpersoon is Henk van der Wielen.
  • Hernen/Leur gezamenlijk optrekken om 9.00 uur, vanaf kerkplein H. Judocus Hernen. Gastvrouwen zijn Marijke Reijnen/Nelly Hendriks.