Lenteconcert Nieuw Licht 2024

6 april 2024 20:00 t/m 6 april 2024 22:00
Locatie: H. Antonius Abtkerk Wijchen, Oosterweg 2, 6602 HD Wijchen

‘Duisternis kun je niet verdrijven, je moet het licht binnen brengen’. Gery Vermeulen & Friends hoopt licht te brengen met hun muziek.

Gery Vermeulen & Friends trakteert haar publiek op diverse parels uit de schatkist van de muziekgeschiedenis. Van polyfone vierstemmigheid uit de Renaissance tot sololiederen & warmbloedige duetten uit de Romantiek.

Het klassieke concert opent met Franse Madrigalen van o.a. Orlando di Lasso en liederen uit de Franse romantiek op gedichten van Victor Hugo en Paul Verlaine. Daarnaast klinken er duetten van Brahms en Dvořák gevolgd door Engels repertoire. Madrigalen, Carols en romantiek van o.a. Vaughan Williams. Kortom een zeer gevarieerd programma waarbij gekozen is voor muziek in alle combinaties: duet, kwartet, solo-zang en piano. Het concertprogramma wordt verlevendigd door enkele korte toelichtingen m.b.t. compositie, tekst en andere bijzonderheden.

Freddy van Maurik behaalde in 2003 zijn master Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en momenteel werkzaam als hoofd productie bij de Nationale Jeugd Orkesten Nederland. Hét podium voor getalenteerde, jonge musici. De beste conservatoriumstudenten (ook internationaal) uit Nederland worden door de NJON bij elkaar gebracht in orkesten en ensembles en maken onder leiding van topdirigenten/coaches concerten o.a. klassiek, jazz .

Gery Vermeulen is klassiek opgeleid, studeerde zangpedagogiek en schoolmuziek. Behalve op het uitvoerende vlak, is Gery ook actief als zang- en stempedagoge in haar privé-lespraktijk ZingYES! Met de focus op Stem & Adem, geeft zij privé zanglessen, groepscursussen ‘Sing & Breathe’, en verzorgt muzieklessen in het basis- en voortgezet onderwijs.

Zoë Banken-Hermsen, alt, behaalde haar master Schoolmuziek aan het Conservatorium van Hilversum. Zij zong onder meer in het Nederlands Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld, de Schola Cantorum in Den Bosch en het Brabants Kamerkoor, de ensembles Hortus Musicus en Capella Monteverde o.l.v. dirigent Reinier Wakelkamp Tevens nam zij deel aan de Cambridge Early Music Summer Schools bij het Hilliard Ensemble.

Jan Hermens, studeerde evenals Freddy Muziekwetenschap in Utrecht. Jan is organist in de kerk te Boxtel, begeleid als pianist/dirigent diverse koren en is trombonist in Boxtels Harmonie.

Gery Vermeulen & Friends kijkt ernaar uit om u musicerend mee nemen in hun samenspel van plezier en passie en deze prachtige muziek met u te delen.