MIVA deurcollecte na viering

27 augustus 2022 t/m 28 augustus 2022
Locatie:

Medische zorg voor de meest kwetsbaren in Tanzania

Dit jaar vraagt stichting MIVA aandacht voor medische zorg voor de meest kwetsbaren in Tanzania.

De bestemming van Geofrey

Pionier Geofrey zet zich in voor goede primaire gezondheidszorg in het westen van Tanzania. Het ziekenhuis in Sumve biedt zorg aan mensen in een groot gebied. Bijna honderdduizend mensen die verspreid over vierentwintig dorpen wonen zijn voor gezondheidszorg van Geofrey’s ziekenhuis afhankelijk.

Outreach missie

“Het is het belangrijkste dat we voorkomen dat mensen ziek worden”, zegt Geofrey. Met een auto die hij eerder met steun van MIVA aanschafte doet hij aan zogeheten ‘outreach’-missies: doktoren en verpleegkundigen reizen af naar de omliggende dorpen om de inwoners voor te lichten over hygiëne, ziektes, virussen en levensstijl. Geofrey: “We vertellen mensen over hoe ze ziektes, zoals diabetes en corona, kunnen voorkomen”.

Auto maakt verschil tussen leven en dood

Aangezien het ziekenhuis in Sumve geen intensive care heeft, moeten patiënten soms met spoed naar een groter ziekenhuis in Mwanza. “Dat is een rit van 58 kilometer”, legt Geofrey uit. “Met de auto van MIVA zijn we daar ruim een half uur sneller dan voorheen. Dat betekent soms het verschil tussen leven en dood”. Omdat Geofrey de auto nu niet volledig kan inzetten als ambulance, vraagt hij aan MIVA een extra auto. Zo kan hij hulp aan de gemeenschap nog verder verbeteren.

Over MIVA

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die zich inzetten om anderen te helpen. MIVA ondersteunt deze mensen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Collecte in onze kerken

In de weekenden van 27/28 augustus of 3/4 september 2022 wordt er na de viering een deurcollecte gehouden. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor MIVA. Deze collecte wordt van harte aanbevolen.

 

Namens de parochiële werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede,

diaken Hennie Witsiers