Oecumenische Viering

23 april 2023 19:00 t/m 23 april 2023 22:00
Locatie: Dorpskerk Leur,

De Open Leurgroep nodigt u van harte uit voor een Open Leurviering op zondag 23 april 2023 om 19.00 uur in de kerk van Leur.

Het thema is “De barmhartige Samaritaan”

De gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan is een parabel in het Evangelie van Lucas, verteld door Jezus als antwoord op de vraag: “wie is mijn naaste?” in verband met het gebod “Heb je naaste lief als jezelf”. In het verhaal weigeren eerst twee hooggeplaatste Joden (een priester en een Leviet) hun handen vuil te maken om een slachtoffer van een misdrijf langs de kant van de weg te helpen, maar later blijkt een Samaritaan (een destijds door de Joden geminacht volk) wel hulpvaardig.

Wat met deze gelijkenis moet worden overgebracht, is dat telt wat iemand doet, niet wat hij is. En niet alleen de letter van de wet, ook de geest van de wet moet worden nageleefd, is de stelling.

Deze viering wordt verzorgd door pastor Jan de Waal met muzikale medewerking van het zangkoor Embrace uit Druten, onder leiding van Jacqueline Cronenberg. Na afloop is er tijd voor een praatje onder het genot van een kop koffie.