Promsconcert Com-Passion

10 april 2022 16:00 t/m 10 april 2022 18:00
Locatie: H. Antonius Abtkerk Wijchen, Oosterweg 2, 6602 HD Wijchen

Promsconcerten bestaan uit een mix van klassiek en moderne muziek en zijn bedoeld voor een breed publiek. Sinds 2010 organiseert de stichting ‘Gewoon Klassiek’ uit Druten COM-PASSION concerten met zo’n mix aan muziek, in de tijd rond Pasen. Dit jaar is ook de Antonius Abtkerk in Wijchen één van de plekken waar het muziekgebeuren plaatsvindt. Een muzikaal verhaal voor iedereen!

We lopen muzikaal mee in het lijdensverhaal van Jezus. Liefde, vriendschap, verraad, uitsluiting, wanhoop, hoop op licht, vertrouwen en compassie zijn universele thema’s die uit het verhaal oplichten. U hoort muziek uit de Matthäus Passion van J.S. Bach en werken van Sjostakovitsj en Jenkins. Tussendoor wordt u meegenomen in licht-klassiek, jazz en muziek uit film en musical. En dan ineens duikt ‘Door de wind’ op of ‘Sound of silence’. Korte teksten wisselen de muziek af. Naast een verteller, een koor, solisten en instrumentalisten, werken jongerenband Sidestream en muziekvereniging Arezzo mee aan deze muzikale vertelling. De organisatie is in handen van Gery Vermeulen.

Datum: 10 april 16.00 uur. Kaartjes kunnen besteld worden via https://ticketl.ink/compassionconcerten en kosten € 15,- in de voorverkoop (straks €20,- bij de kassa aan de kerk). Gratis toegang voor jeugd tot 11 jaar. Zie ook: zingyes.nl