Wijding Franciscus-icoon

8 oktober 2023 11:00 t/m 8 oktober 2023 12:00
Locatie:

Franciscus is beschermheilige van al wat leeft in de natuur. Hij verkondigde een boodschap van liefde, vrede en eenheid. Hij had veel volgelingen en een groep vestigde zich in Alverna. Die naam bedachten de kloosterlingen, omdat Franciscus op de berg La Verna zijn stigmata kreeg. Dat zijn dezelfde wonden, die Jezus had, toen hij aan het kruis genageld werd. Rivo Torto was de schuur waar hij met zijn eerste volgelingen verbleef.

Nu kennen we deze naam van het appartementengebouw aan de Graafseweg, wat neergezet werd na de afbraak van het Franciscanerklooster in Alverna. Hij woonde alleen op de berg in een kluis (kluizenaar). Uiteindelijk stierf hij, 33 jaar oud in de kapel Portiuncula in Assissi. Alles komt samen in deze icoon. Met ook de verwijzing naar de vogelpreek, de wolf en het Zonnelied.

Deze icoon is speciaal ontworpen en geschilderd door Jeanne Jeurissen voor het museum ‘De Kijkzolder’ en zal op zondag 8 oktober in de viering van 11.00 uur in de Abtkerk te Wijchen door pastoor Martin Claes gewijd worden.